Jump to content
Cover for Samnang, tiggarpojken
Isbn: 978-91-8650-537-0
Publisher: MBM Förlag
Category:
Novels
Accessible since: April 2015

E-book | 28 days for loan

Samnang, tiggarpojken

För tiggarbarn i Phnom Penh är tillvaron hård. Ett barn är inte värt mycket, utom som inkomstmedel. Och när tiggarteamets ledare Aaron försöker sig på att exportera sin hårdhänt kuvade grupp på fem barn i sjuårsåldern från Kambodja till Thailand startar en kedja av händelser som får ödesdigra konsekvenser. För det är många som vill ha sin del av kakan, vare sig det gäller organiserat tiggeri, tvångsprostitution eller trafficking av barn.

Samnang lyckas fly just innan han ska »fixas till« med syra eller verktyg för att bli ett mer inkomstbringande tiggarbarn, åtminstone på kort sikt. Tillsammans med sin tygelefant Soriya fortsätter han att fly och blir en hårdför överlevare i sin nya hemstad Bangkok. Räddningen går via modiga människor som vågar se bakom fasaden, även om tillit är en lyx för bättre lottade.

Bakom fasaden till våra asiatiska turistparadis finns en annan värld av trafficking och tvångsprostitution. Samnang tiggarpojken är den andra delen i Staffan Nordstrands gripande och äventyrliga dokumentära romantrilogi om den grymma verkligheten bakom våra asiatiska turistparadis.

Både trilogins första, fristående del Under floden och den avslutande delen, Sista färden, finns ute som såväl pappersböcker som e-böcker.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone