Jump to content
Cover for Andlös
Isbn: 978-91-7441-409-7
Publisher: Ordfront förlag
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: May 2015

E-book | 28 days for loan

Andlös

Kom ihåg varje andetag. Glöm allt annat.

En tyst och osynlig farsot går genom landet. Ingen vet varifrån den kommer eller hur man botar den. De smittade tappar den automatiska andningsreflexen och måste hela tiden tänka på att andas. Epidemin sprider sig fort.

Eva-Lena har ännu inte drabbats av sjukdomen som kommer allt närmare. Men hon vet något om den och hon gör allt för att försöka övertyga sin omgivning. När hon dessutom mot sin vilja tvingas ta hand om en föräldralös egensinnig sjuåring blir allt ännu viktigare. Tusentals liv står på spel och hela den moderna civilisationen är hotad. Och tanken gnager – är det vi själva som bär skulden till allt, är det just det samhälle vi byggt som gör oss andlösa?

I sin nya roman undersöker Mattias Ronge vad som händer med oss människor när vi drabbas av en sjukdom som vi inte förstår. Hur mycket kan vi lägga i händerna på forskare, experter och politiker? Ger vi dem för mycket makt? Eller är det tvärtom – att de inte får det mandat de behöver?

Andlös är en gastkramande dystopi som precis som Mattias Ronges tidigare romaner Den girige och Tittaren inte drar sig för att vrida upp den tid vi lever i ett snäpp för att vi ska se oss själva mitt i stressen, karriärhetsen eller klimatkatastrofen.

"Det är en riktigt äcklig romanidé - och bra." Marie Peterson, Tidningen ViLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone