Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Falsk hand med döden
Isbn: 978-91-7553-131-1
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juli 2015

E-bok

Falsk hand med döden

Bilarnasregistreringsnummer antog bokstavskombinationer som var varianter på hans egnainitialer. Ibland var det klockrent med samtliga tre begynnelsebokstävernainprickade, annars mer som anagram, men problemet var att han såg dem helatiden, flera gånger om dagen. Det var som att hjärnan var på upplösning ochkickade igång bilder som kanske inte ens fanns.

Alltinghade börjat på ishockeyarenan i Gävle. Han hade löst in sig för att skaka av enförföljare och tagit sin tillflykt till trängseln på ståplatsläktaren, menefter en stund drabbades han av ett annat sorts obehag: En bit bort på läktareni, halvcirkeln bakom målburen, fick han se en skymt av ett märkligt ansikte, ensyn som både var surrealistisk och orimlig.

Ett år senare försvinner en utländskhantverkare i en by utanför Hudiksvall. Hantverkaren ska bygga enträdgårdskompost för svarta pengar, men efter att ha lämnat av virke ochverktyg finns inga spår kvar. Inte mer än den gamla Toyota-bilen som står övergivenefter byvägen. Hantverkarens identitet är okänd och signalementen är vaga ochkriminalpoliserna Sofia Berger och Ludde Markh kopplas in på ett fall som iförstone verkar olösligt, utan uppslag, och som borde arkiveras så fort sommöjligt, men som snart exploderar – i ett dubbelspel med döden. 


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone