Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kuriren
Isbn: 978-91-7577-241-7
Förlag: Idus förlag
Kategori:
Deckare & spänning Historia
Tillgänglig sedan: september 2015

E-bok

Kuriren

Henrik och Sebastian är vänner sedan barndomen. Två män i sina bästa år med bra jobb, vänner och varsin Harley Davidsson.
Sebastian, hängiven historielärare, försitter aldrig ett tillfälle att föreläsa om det förflutna. Henrik är emellertid måttligt road av att alla MC-turer bromsas upp av ständiga stopp vid kyrkor och slott. Under höstens sista hojträff i närheten av Uppsala högar försvinner Henrik spårlöst. I den gamla skeppssättningen en bit ifrån kyrkan hittas nycklarna till hans motorcykel. Där upphör alla spår.
Sebastian har tvingats förlika sig med att vännen är död och borta när det en dag, nästan tre år senare, ringer på dörren. Utanför står Henrik, ärrad, utmärglad, smutsig och… klädd i en karolineruniform. Den historia han berättar trotsar allt förnuft.
Som Sebastian ser det finns det bara tre olika sätt att se det på. Antingen har Henrik blivit spritt språngande och behöver hjälp eller så har han av outgrundliga skäl lärt sig att redogöra för dramatiska händelser i historien som ingen annan tidigare.
Eller också är hans historia … sann!


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone