Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Eldspår. Åren i exil
Isbn: 978-91-9828-140-8
Förlag: Diadorim Arts
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2015

E-bok

Eldspår. Åren i exil

Eldspår är Ferreira Gullars självbiografi om åren i exil från Brasilien 1970-76. Boken är en spännande berättelse om flykt, förluster, en personlig seger. Med ärlighet, sorg och humor skriver Gullar sin och 1900-talets historia i Eldspår. 

Under militärdiktaturen i Brasilien (1964-1985) tvingades Ferreira Gullar att leva underjordiskt i sju år, varav sex år i exil. Under denna period av sitt liv bodde Gullar i Ryssland, Chile, Peru och Argentina. Han överlevde tre militärkupper i tre länder. Han såg sin familj krossas och vänner som försvann, dödades eller begick självmord. Han upplevde förälskelser och perioder av ensamhet och fara. Men det var också under denna period som Gullar skrev sitt mästerverk: Smutsig dikt. Allt detta berättas med Gullars omtalade ärlighet; självkritik och hänsynslösa uppriktighet. Eldspår är en bok som presenterar Ferreira Gullar som en människa på höjden av sitt liv. Den introducerar på svenska ett viktigt historiskt dokument för alla som vill förstå vad som hände under det tjugonde
seklet; ett sekel då den oändliga striden för frihet utkämpades som aldrig förut. Denna bok är berättelsen om en personlig seger, om ett liv som förverkligas genom poesin som lösen... och om ett generöst hjärta.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone