Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vattenhjärta
Isbn: 978-91-0015-825-5
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2015

E-bok

Vattenhjärta

Hon flyttas till Sydamerika, till ett kallt stenhus i en främmande värld. Hon är nio år och rycks upp med rötterna. Från och med nu delas hennes liv in i ett före och efter, livet före flytten, vid kusten och i lägenheten i stan, och livet efter, vid en annan kust och ett annat hav.

Men snarare än att förändra hennes liv radikalt förstärker detta bara det som alltid funnits där – kylan, tystnaden och ensamheten. Modern har alltid varit onåbar i sitt beroende av fadern; fadern har sällan funnits till hands när hon behövt honom. Istället målar hon och går in i sin egen värld av bilder. Men plötsligt en dag försvinner fadern för att aldrig mer komma tillbaka. Hon får allt svårare att greppa om sin person och förlorar sig i en livets återvändsgränd. Hon tvingas välja: ta sig upp till ytan eller stanna kvar i en kvävande undervattensvärld.

Vattenhjärta är en poetisk tät berättelse om en kvinnas försök att förankra sig i sina egna minnen och ta sig ur tomrummet mellan två världar, för att, styrkt igen, leva vidare.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone