Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dockskåpet och andra berättelser
Isbn: 978-91-8682-308-5
Förlag: under
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2015
Uppläsare: Maria Rimling
Length: 1 timme 50 minuter

Ljudbok

Dockskåpet och andra berättelser

Katherine Mansfield (1888-1923) är en av de modernistiska förnyarna inom novellkonsten under det tidiga 1900-talet. Med sin skissartade och impressionistiska stil, sina ögonblicksbilder och uppbrutna berättande betraktas hennes noveller som moderna klassiker. 

Det här är berättelser som med genomträngande ironi, humor och psykologisk skärpa skjuter in en kil rakt in i det brittiska klassamhället, in i dess snäva småaktighet, in i dess konventionella könsroller. Genom ögonblicksbilder och subtila skiftningar framträder trångsyntheten hos de som står över; de små flickornas grymma, aningslösa spegling av föräldrarnas hat för underklassen, den unga överklasskvinnans lika aningslösa filantropi. Fram träder också spöken ur den viktorianska eran; mannen som trots giftermålet aldrig riktigt kan förstå sin fru, den unga kvinnan som hela livet varit predestinerad åt en man och som dagdrömmer om att slå sitt liv i spillror. Det här är berättelser som genom sin virtuosa utformning, sitt sociala engagemang och känslomässiga träffsäkerhet hugger tag i läsaren. 

I novellsamlingen Dockskåpet och andra berättelser är sex noveller samlade, Dockskåpet, En kopp te, Smekmånad, Taga slöjan, Flugan och Kanariefågeln.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone