Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tornerspelen i Gorlan
Isbn: 978-91-3216-682-2
Förlag: B Wahlströms
Kategori:
12-15 år Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: oktober 2015

E-bok

Tornerspelen i Gorlan

Spejarkåren i Araluen har alltid haft kungens förtroende, men nu har lojala spejare över hela landet blivit av med sina uppdrag. Samtidigt tycks kungen bli alltmer beroende av den ärelystne baron Morgarath. Snart visar det sig också att Morgarath inte bara är ute efter mer makt. Han vill ha tronen.

De unga spejarna Crowley och Halt beger sig norrut för att be prins Duncan om hjälp att stoppa baronen. Men på vägen nås de av ryktet att prinsen plundrar, stjäl boskap och terroriserar lokalbefolkningen. Är spejarna de enda som kan rädda Araluen?

Halt är känd som Wills mästare i den omåttligt populära serien Spejarens lärling. Det här är den första delen i berättelsen om hur allt började, långt innan Halt blev Araluens mest berömda spejare.

John Flanagan växte upp i Sydney, Australien och drömde alltid om att bli författare. Istället för böcker skrev han under många år reklamtexter och utvecklade även en populär teveserie i sitt hemland. Serien om Will, spejarens lärling, var från början en samling korta historier som Flanagan skrev till sin son, som var mycket mindre än alla sina kompisar. Han ville visa att det fanns sånt som var roligt att läsa och att man inte behövde vara stor och stark för att vara hjältemodig. (Numera är sonen stor och stark, men älskar fortfarande att läsa Spejarens lärling.) John Flanagan bor i en förort till Sydney med sin fru och skriver fortfarande på nya delar till serien. Han har en son, två döttrar och fyra barnbarn.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone