Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Alvernas liv
Isbn: 978-91-8764-844-1
Förlag: Sekwa förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2015

E-bok

Alvernas liv

NY BOK AV FÖRFATTAREN TILL IGELKOTTENS ELEGANS!

"Flickans händer var finlemmade och graciösa, kanske ovanligt stora för ett barn som hade fyllt tio år så sent som i november, men extremt böjliga. Hon höll dem, som sig bör, ovanför tangenterna innan hon skulle börja spela sitt stycke, lät dem vila i luften ännu ett ögonblick då de båda männen fick en känsla av att en egendomlig vindpust svepte genom kyrkan. Så sänkte hon händerna. Då kom stormen ..."

Ett krig mellan alver och människor hotar att bryta ut. Clara och Maria, två hittebarn med okänt ursprung och exceptionella förmågor, måste tillsammans kämpa mot de mörka krafter som hotar människornas värld.

Nio år efter succén med "Igelkottens elegans" är Muriel Barbery tillbaka med en storslagen roman som vibrerar av poesi, musik, konst och magi. En episk berättelse med sagans och folktrons skimmer. "Alvernas liv" är första boken i en serie om två.

MURIEL BARBERY föddes 1969 i Marocko. Hon är ursprungligen filosofilärare men idag verksam som författare. 

"Denna drömska och fängslande historia, präglad av hopp om försoning och en bättre värld, skulle mycket väl kunna vara början på en ny era inom den franska litteraturen." LE PARISIEN

"Utöver den rika handlingen, de filosofiska liknelserna och det övernaturliga som för tankarna till Tolkiens Sagan om ringen, så är Alvernas liv framför allt en poetisk roman med en tät, laddad prosa som driver berättelsen framåt." LIVRES HEBDO

"Kraften i Muriel Barberys poetiska språk och fängslande karaktärer är alla eniga om." LA VIE



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone