Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Alla resor är en omväg hem
Isbn: 978-91-9826-551-4
Förlag: PUF-Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2016
Uppläsare: Maja Runeberg
Length: 7 timmar 9 minuter

Ljudbok

Alla resor är en omväg hem

I Luleå bor Miria som lämnade apartheiden för ett bättre liv i Sverige. Drömmen om att åka tillbaka är levande inom dem, men alla planer och drömmar sätts i vänteläge när Mirias liv krisar.

Systrarna Emmy och Lisa är i olika faser i livet. Emmy ska fylla femtio, har nästan vuxna barn och har nyligen blivit arbetslös. Hon har tappat bort sig själv och söker efter det som är viktigt i livet.

Lisa har efter många år utomlands kommit hem med sin familj. Hon driver en inredningsbutik och drömhuset är helrenoverat när familjen ställs inför en förändring som ger motstridiga känslor.

En viktig knutpunkt i Emmy och Lisas liv är hembyn Raitajärvi. Där finns föräldrarna och deras 93-årige granne Hugo som försöker få Emmy att inse att hon måste välja väg.

Alla resor är en omväg hem är en stark berättelse om drömmar och förhoppningar om ett bra liv, oavsett bakgrund, kultur eller hudfärg. Nelson Mandelas kamp och visioner om ett jämlikt och öppet samhälle är närvarande genom hela boken och flätar samman olika öden tjugo år efter att Apartheiden upphörde.” Theres Brännmark, författare
 


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone