Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mordnatten - vittnenas berättelser
Isbn: 978-91-8737-189-9
Förlag: Bladh by Bladh
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: januari 2016

E-bok

Mordnatten - vittnenas berättelser

Den 28 februari 2016 hade det gått 30 år sedan Olof Palme sköts till döds i korsningen Sveavägen/Tunnelgatan. Det finns redan en stor mängd litteratur kring mordet, så varför ge ut ytterligare en bok?
I Mordnatten vittnenas berättelser så presenteras för första gången det som vittnena iakttog på brottsplatsen när skotten föll. I original. Exakt. Ord för ord, i en helt unik faksimilutgåva.
Boken innehåller originalförhören med vittnena som de faktiskt skrevs upp av polis under mars månad 1986, alltså högst 31 dagar efter mordet. Helt utan en författares åsikt eller journalists vinkel på saken. Alltså; inga tillagda konspirationsteorier, inga hypoteser om gärningsmannen. Bara fakta.
Idag ägs mordet på Olof Palme nästan uteslutande av konspirationsteoretiker. Rapporteringen i TV, böcker och tidningar kring vad vittnena såg har ibland varit väldigt orättvisande, på gränsen till vilseledande. Nu, 30 år efter mordet, förtjänar svenska folket att själva få ta del av vittnenas berättelser för att sedan kunna dra sina egna slutsatser om vad som egentligen hände. Mellan raderna i dessa förhör skymtar faktiskt en bild av gärningsmannen fram. Den är ärlig, rak
men allt annat än enkel att förstå.
Förordet till boken är skrivet av pensionerade kriminal-
kommissarien Ingemar Krusell, biträdande spanings-
ledare i Palmeutredningen. Krusell har jobbat både med Hans Holmér och Hans Ölvebro som har haft nyckelfunktioner i utredningen kring mordet på Olof Palme.
Redaktören, Viking Johansson, har jobbat som kriminaljournalist i över 10 år. I februari 2013 avslöjade han Holmér-bandens
existens.
Boken innehåller bilder från mordplatsen, från rekonstruktioner av mordet mm.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone