Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skattkammarön
Isbn: 978-91-3216-448-4
Förlag: Storytel Publishing
Kategori:
Romaner 9-12 år
Tillgänglig sedan: februari 2016

E-bok

Skattkammarön

Klassiskt mästerverk med pirater

En gammal sjöman tar in på värdshuset Amiral Benbow med en mystisk sjökista och kusligt prat om en enbent man. Så börjar en av alla tiders mest omtyckta äventyrsberättelser.

Unge Jim Hawkins hittar en skattkarta bland kaptenens tillhörigheter. Tillsammansmed doktor Livesey och godsägare Trelawney beger han sig ut att söka kapten Flints skatt. De sätter sin lit till skeppskocken Long John Silver, och när de med en besättning bestående av ruskiga pirater sätter segel mot Skattkammarön utbryter myteri ombord på Hispaniola. I den kapplöpning som följer för att hitta skatten möts Jim och Long John Silver i en rad spännande sammandrabbningar.

Robert Louis Stevenson beskrev själv Skattkammarön som en bok om en karta och en skatt, ett myteri och ett övergivet fartyg, en fin gammal godsägare, en doktor och en enbent skeppskock. Och det är just vad den är och mer därtill.

Den prisbelönte konstnären Robert Ingpen har gett fantasin fria tyglar i detta hisnande äventyr och gett liv åt Stevensons klassiska berättelse om hjältar och banditer.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone