Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Waller
Isbn: 978-91-7569-352-1
Förlag: Books on Demand
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2016

E-bok

Waller

Rut älskar att dra igång saker. Hon planerar och håller ordning på Laduviks gård samtidigt som hon tänker tusentals tankar. Twist, den systemutvecklande getbonden, har alltid grejer på gång. Han och Rut sköter tillsammans deras lilla lantgård med fler djur än grödor. Mini, Mac och Pia-Carin bor mitt emot gården. De driver en båtmotorverkstad sedan många år tillbaka. Hemma hos dem håller man hårt om det som varit, samlar på klenoder och skriver memoarer. Paret Pernilla och Tobbe bor ett stenkast bort. Deras tid läggs på olika båtprojekt, bland annat katamaransegling. Tobbe drömmer mest om snabba farkoster medan Pernilla är snabb, hela hon skulle man kunna säga.
Allihop har de egentligen allt man kan önska, utom det kanske viktigaste av allt; förmågan att bara vara. Förhoppningen de alla lever med är att förstå värdet av stunden innan den blir ett minne. Just det är någonting som traktens ICA-handlare aldrig kommer att förstå. Ta del av tankar om livet mitt i vardagen, bland händelser och fantasier, avsikter och bekymmer.

En bok för dig som undrar hur livet mitt i kan tänkas vara. Hur det går till när anslagstavlor får salmonella och kalendrar snitslar banan. När tomtar är i rörelse och kontaktannonser styr upp.

I första boken pågår rent och skärt svammel. Helt vanligt Waller skulle man kunna säga.

P-C Wike är en pseudonym, lika sann och påhittad som innehållet och upplevelserna i boken. Författaren har sedan flera år tillbaka roat sig med att samla ihop och skriva ner diverse händelser i vardagen. Hon skriver om människor mitt i livet och hur deras tillvaro fungerar. Om planer, och fantasier, bekymmer och glädjeämnen. Det kan vara sådant som hänt eller sagts, något hon sett eller läst och sådant hon uppmärksammat i sin omgivning. Det kan också vara fantasier som bara finns i författarens huvud. Där pågår det gärna små pjäser, fullt utrustade med kulisser, dialoger och rekvisita. Allt detta och lite till har hängts upp på de olika karaktärerna och format innehållet i boken.

Händelserna kan ha utspelat sig för länge sedan eller alldeles nyss, men det kan också vara sådant som aldrig någonsin har hänt. Varje dag är en källa till inspiration och innehållet i boken är egentligen en enda stor hyllning till vardagen.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone