Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mickel räv på äventyr
Isbn: 978-91-7569-612-6
Förlag: Books on Demand
Kategori:
3-6 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: januari 2017

E-bok

Mickel räv på äventyr

Mickel räv på äventyr är en spännande berättelse där du får följa Mickel i skogen och till sjöss. Du får lära känna rävflickan Mickelina, rävungarna Niklas, Petter och Lisa, Ugglefar, svankompisarna Urban och Orvar och flera av skogens och sjöns djur.

Författaren uppmuntrar ibland läsaren till egen fantasi utifrån berättelsen. Vuxna föreslås att inte bara läsa sagan för barn utan att även samtala med barnen under läsandet. Mickels äventyr kan på så sätt växa.

Åke Andreasson är född år 1956 och uppvuxen i Uppsala. Idag bor han med sin familj i Mölndal.
När han var barn berättade hans far sagan om Mickel räv, ofta på kvällarna vid läggdags. Åke skapade själv bilder i sitt inre samtidigt som han lyssnade.
Som vuxen har han berättat vidare det han en gång fick höra, för egna och vänners barn. Tillsammans med barnen har han också skapat nya äventyr med Mickel, med fler karaktärer och namn, och njutit av att få dela barnens glädje, spontanitet och spänning.
Många uppmuntrade Åke att skriva ned berättelsen och när vännen Carina ville illustrera äventyren blev boken äntligen verklighet.

Åke önskar att berättelsen om Mickel räv på äventyr alltid ska fortsätta beröra och glädja både barn och vuxna.

Carina Bjurek är född och uppvuxen i Mölndal, där hon idag fortfarande bor med sin familj.
Carina har på sin fritid alltid målat och tecknat. Måleriet har under många år fokuserats på akvarellmåleri och hon har haft ett antal lokala utställningar.
Att få illustrera en barnbok var en gammal dröm som gick i uppfyllelse när hon fick möjligheten att illustrera Mickel räv på äventyr.

Carinas önskan är att hennes illustrationer ska ge liv och spänning åt Åkes berättelse om Mickel räv.

 

 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone