Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bara idag
Isbn: 978-91-8842-941-4
Förlag: Bladh by Bladh
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2017

E-bok

Bara idag

En roman som utan sentimentalitet berättar en historia som är lätt att ta till sig, men samtidigt väcker starka känslor.
Elisabeth Brännström, Tidningen Kulturen om debutromanen "Kanske imorgon"

Bara idag är en roman om att resa. Om vad som händer när vi blir en modigare variant av oss själva. När det plötsligt känns självklart att åka moped utan hjälm och bada i allt för höga vågor. Gå i hatt. Ta den där fjärde ölen. Unna sig det där lilla extra.

När Eva åker med Patrik på en efterlängtad semester till Mallorca är allt till en början precis som hon har föreställt sig: Balkongen har havsutsikt, buffén är riklig och stranden vit. Men med sig har hon också sin vän Monikas lista över saker hon aldrig hann förverkliga innan hon gick bort. Det mesta är ifyllt, som att Gå på bröllop i Jordanien och Rida barbacka på en strand i Portugal men tre rutor är fortfarande tomma. Eva bestämmer sig för att bocka i de sista punkterna åt henne på resan: Att bada på en nudiststrand, Att uppleva ett rus och Att kyssa en främling

Men Monikas vilda liv och fartfyllda drömmar är långt ifrån den introverta Evas. För att kunna fullfölja listan tvingas Eva att möta sina egna rädslor och ställa sig frågan vad som egentligen är modigast att gå vidare mot nya äventyr, eller att våga stanna kvar?

Bara idag är en fristående uppföljare till Kanske imorgon som utkom 2015.


OM FÖRFATTAREN

Felicia Welander är född 1973 och är uppvuxen i Stockholm och Bollnäs. Efter en C-uppsats om Män, kvinnor och identiteter och en D-uppsats om Empatimarkörer i Selma Lagerlöfs Herr Arnes Penningar tog hon sin Fil Mag i Allmän Språkvetenskap vid Stockholms Universitet (och Keele University, Stoke-on-Trent, UK). Efter att under några år ha arbetat som kreatör, redaktör och skribent utkom hon 2015 med sin debutroman Kanske imorgon som också blev ljudbok med Alexandra Rapaport som uppläsare.

2015 fick Felicia stipendie till Bergmangårdarna och stora delar av Bara idag är skriven i Ingemars privata bibliotek på Fårö. 2015 var Felicia även en av fem författare som blev utvalda till Debutantbloggen.se

Felicia skriver just nu på den tredje och sista delen i trilogin om sorg och vänskap där Kanske imorgon och Bara idag är de två första.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone