Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tvillingarna Thornthwaites olycksaliga återkomst
Isbn: 978-91-6389-540-1
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: mars 2017

E-bok

Tvillingarna Thornthwaites olycksaliga återkomst

Tvillingarna Thornthwaites olycksaliga återkomst är den brittiske succéförfattaren Gareth P. Jones andra helt fristående bok om de olycksaliga syskonen. Böckerna om tvillingarna har en given plats i den gotiska litteraturen bredvid klassiker som syskonen Baudelaire, Familjen Addams och Spiderwick. Läs om du vågar, men om du vill läsa en snäll och trevlig berättelse är det här helt fel bok!

Tvillingarna Lorelli och Ovid Thornthwaite är inte som andra 14-åringar. För det första är de föräldralösa och enda arvtagarna till en enorm förmögenhet. För det andra bor de i ett dystert och halvt nedbrunnet slott med märkliga tjänare. För det tredje har de slutit vapenvila efter åratal med gräsliga och olagliga mordförsök på varandra! Nu försöker de att leva ett stilla och normalt liv som att gå i skolan och träffa vänner. Det dröjer dock inte länge förrän väl många ”det var nära ögat-olyckshändelser” börjar äga rum igen. Frågan är om det är olyckshändelser eller om det är tvillingarna som har återgått till gamla (o)vanor? Eller är det någon i deras närhet som skulle tjäna på tvillingarnas hastiga och olustiga frånfälle?

En drastisk, skruvad och roligt elak berättelse med lika delar beräknande kyla och engelsk artighet. Ett måste för alla som gillar Spiderwick, syskonen Baudelaire och familjen Addams!

Kom inte och säg att vi inte varnade dig för denna läsning!

Om Tvillingarna Thornthwaites testamente:

"Att läsa denna bok är som att betrakta en spännande, charmig och mörk omgång av Cluedo. Alla har möjlighet och potentiella motiv till att begå minst några av alla mordförsök som boken innehåller. Samtidigt skildras det hela på ett bekymmerslöst ta-dagen-som-den-kommer-sätt som jag upplever som väldigt sympatiskt."

Sanna Ulfsparre, Västerbottens Folkblad

"en pusseldeckare av originellt slag /.../ den torra humorn, de gammaldags miljöerna och inte minst alla de excentriska adliga förfäder som presenteras. Upplösningen blir, också den, lika invecklad som en lords stamtavla. Detta är en klar bladvändare."

Susanne Holmlund/Sundsvalls Tidning

”Boken är spännande till sista sidan. Allt som du inte tror kommer att hända händer.” Måns Olausson 11 år, KP:s bokpanel/Sydsvenskan



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone