Jump to content
Cover for Lasaros tårar
Isbn: 978-91-7523-812-8
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: April 2017
Narrator: Mats Eklund
Length: 13 hours 12 minutes

Audiobook

Lasaros tårar

Tjugofem år efter händelsen den där iskalla Lucianatten bor Lorens kvar i Avesta. Ensam. Utanför. Inte mycket har hänt, förrän nu. Thailändska Sunee, som han har fått kontakt med på nätet, är på väg till Sverige, till hans gråa vardag. Och nu kommer paniken krypande. Allas blickar har du skaffat importfru ditt pervo!  

Långt tidigare, 1977, i nordvästra Thailand. Det svenska missionärsparet Erland och Ingbritt står handfallna i djungeln. Ett förvildat flickebarn, smutsigt och blodigt, är bakbundet vid ett träd. Ingbritts tro lyser som en fyr, men Erland tvivlar på Gud och ser djävulens tecken överallt. Och i hans sökande efter barnets ursprung blir hans handlingar allt brutalare, allt svårare att leva med.  

Lasaros tårar vävs småstadens tristess och människornas småsinthet samman med den stora världen, depraverade präster och det oförklarliga djupt inne i skogen. Till sist kan det bara sluta på ett sätt. Eller inte.  

Henrik Tord debuterade med kritikerfavoriten Kum, som utsågs till en av 2012 års bästa deckare av Svenska Dagbladet. Lasaros tårar är en roman om mänskligt mörker, om den hårfina gränsen mellan kärlek och galenskap, religion och vidskepelse, upprättelse och kallblodigt mord.

”Spänning är det definitivt. Upplösningen i Thailand är ren fasa.” /DN
"Spänningsläsning blir skräckläsning. Väl bekomme!"/ÖSTRAN
“Henrik Tord lyckas igen. En stark bok om mobbning och religion och vidskepelse.”
/DALA-DEMOKRATEN
”Efter succédebuten Kum fortsätter Henrik Tord att övertyga. En spännande välskriven historia med utmärkta karaktärsskildringar”/KRISTIANSTADSBLADET

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone