Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Talmannens hämnd : en politisk thriller
Isbn: 978-91-6389-932-4
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
9-12 år
Tillgänglig sedan: juni 2017

E-bok

Talmannens hämnd : en politisk thriller

Martin Widmark och Petter Lidbeck skriver tillsammans en humoristisk och actionfylld politisk thriller för barn i slukaråldern! En uppfriskande bok som både stor och liten kan skratta åt tillsammans.

Talmannens hämnd är berättelsen om hur Sveriges regering, efter kritik från EU, måste tillsätta en "Barnens talman". Detta för att lyfta barnens rättigheter i samhället högre upp på agendan. Posten tilldelas Dagmar Persson som tidigare arbetat högt upp i hierarkin i riksdagshuset men orättvist blivit sparkad snett neråt. Den undanskuffade Dagmar får nöja sig med ett kontor i källaren och det dröjer inte länge förrän tjänsten Barnens talman faller i glömska ... Fast barnen har inte glömt sin talman, de skickar mejl till henne med frågor om allt som är viktigt i deras liv. Och Dagmar svarar snällt på alla, så snart hon är ledig från sin nya syssla som "osynlig" kaffeserverare vid regeringsmötena.

Men en dag bestämmer sig Dagmar för att ta hämnd på ministrarna som tagit hennes rättmätiga plats. Kulturministern, utbildningsministern och finansministern visar sig dessutom vara Snarkaren, Fuskaren och Snattaren ... Skvallret och hemligheterna börjar Dagmar släppa ut i sina mejlsvar på barnens frågor. Lite i taget. Och barnen berättar för de vuxna. Först förstår ingen var informationen kommer ifrån, men snart är den ursinniga jakten på Dagmar igång!

En rolig och spännande slapstickskröna med en halsbrytande handling, fylld av härligt skruvade karaktärer, men hela tiden med ett starkt patos i grunden: barns rätt till en egen talan i samhället! Allt fångat på kornet i vinjettbilder av illustratören Pelle Forshed.

Författarduon Widmark & Lidbeck har tidigare skrivit bokserien "I elfte timmen": en serie roliga och okonventionella böcker för barn - om pensionärer! "Det rockar om pensionärstrion." GP, "... parodiskt, men också mer systemkritiskt än det mesta ..." Expressen.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone