Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Cosmo 1
Isbn: 978-91-9817-859-3
Förlag: Effektum
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom 9-12 år Idrott & friluftsaktiviteter
Tillgänglig sedan: juli 2017

E-bok

Cosmo 1

Cosmo fyller snart fjorton år, spelar i Västerängens BK och har bara en sak i huvudet – fotboll. Laget har kämpat i två år för att få ihop pengar till säsongens höjdpunkt, Gothia Cup, men kan de konkurrera med alla storklubbar som är med i cupen?

Hemma är det mest tjafs och det går ut över resultaten i skolan. Hur är det mellan hans föräldrar egentligen? Är de på väg att skiljas? Pappa hotar med att Cosmo måste sluta med fotbollen om han inte skärper sig i skolan. Samtidigt vill pappa att Cosmo ska spela i AIK trots att Cosmo håller på Hammarby.Hur ska Cosmo hantera Marre i AIK, som redan i första matchen ser till att Cosmo hamnar på sjukhus?

Livet är inte bara fotboll. Under en semester på Kreta lär Cosmo känna Costas och tvillingarna Lotta och Sofia. Systrarna är så lika varandra att han har svårt att se skillnad på dem, ändå känns det extra spännande med Lotta. En kväll hamnar de i en mörk gränd och allt tar plötsligt en dramatisk vändning. Mycket händer under säsongen. Ska Cosmo fortsätta i Västerängen eller ska han söka sig till en ny klubb? Och vad ska han svara när Lotta säger att hon vill träffa honom ensam?

Cosmo är en bok om fotboll och om livet när man går i åttan. Det här är den första boken i serien om Cosmo & Evil. Se till att vara med redan från avspark.

KP KP KP KP
"... Boken var rolig att läsa, trots att jag inte tycker om fotboll. Man kände igen sig överraskande mycket i många situationer. Jag rekommenderar boken, speciellt till alla som gillar fotboll." 
Betyg 4/5 Jonatan Kraft, KP (Kamratposten)


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone