Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Så kan det vara
Isbn: 978-91-7765-118-5
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: juli 2017

E-bok

Så kan det vara

Så kan det vara är en kritisk granskning av svensk sjukvård med utgångspunkt i vården av en patient, som avled efter fem veckor på sjukhus. I ett kort avsnitt berörs också behandlingen av en patient som dog efter ett besök på en jourmottagning. Det är en redogörelse för hur verkligheten för en gammal patient i sjukvården kan se ut, och också hur en läkares bristande engagemang vid ett akutbesök av en patient för att få påfyllning av medicinförrådet leder till patientens död.
Enligt Vårdförbundet dör varje år 3000 patienter på grund av vårdskador. Det innebär i klartext att 3000 människor, som befinner sig i vården eller vänder sig till ett sjukhus för att bli hjälpta, berövas livet.
Sjukhusvistelsen och behandlingen dokumenteras med dagboksanteckningar, utdrag ur sjukhusets journaler, rapportblad och vårdplaner, och exempel ur Journalenhetens medicinlista. Av vårdgivarnas egna anteckningar om sina behandlingsåtgärder kan man direkt se hur olika skador kan uppkomma. Behandlingen diskuteras också, en diskussion som leder fram till vad som krävs för att man ska undvika orsakerna till många av de skador som nu drabbar patienterna.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone