Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Payam mördades av sin man – Hur kunde det få ske?
Isbn: 978-91-7801-590-0
Förlag: Storytel Dox
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: oktober 2017

E-bok

Payam mördades av sin man – Hur kunde det få ske?

Hon anmälde honom för upprepad misshandel och mordhot. Hon gömde sig på kvinnojouren. För sina få vänner berättade hon om isolering och förbud mot kontakt med andra. Till slut begärde hon skilsmässa, enskild vårdnad om det gemensamma barnet och besöksförbud.

Senare samma år hittas Payam dränkt i sitt badkar i Lund. Hon blev 28 år gammal. Hennes make är anhållen i sin frånvaro, eftersökt för mord. Hennes två år gamle son är försvunnen.

Några dagar innan Payams döda kropp hittades släppte Lunds tingsrätt mannen, trots att han tidigare rövat bort parets son och gömt sig i nästan fyra veckor. I polishuset, mitt emot tingsrätten, låg en outredd anmälan om att han hotat att mörda Payam.

Hur kunde det hända?

Det här är historien om Payam.

PAYAM MÖRDADES AV SIN MAN – HUR KUNDE DET FÅ SKE? är ett reportage som ursprungligen publicerades i Sydsvenskan i juni 2002.

Katia Wagner är undersökande journalist och författare som specialiserat sig på berättande journalistik med ett socialt perspektiv. Under 17 år arbetade hon på tidningen Sydsvenskan och har skrivit böckerna Pojkarna och de ensamma poliserna Alexandramannen, Addad på nätet och De förlorade barnen (med Jens Mikkelsen). Hon har bland annat belönats med Guldspaden och Wendelapriset för bästa sociala reportage.

Storytel Dox återutger god journalistik i bokform. Artiklar, intervjuer, grävande reportage – som ljudböcker, e-böcker och i tryckt format.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone