Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sally och Nazistligan
Isbn: 978-91-7779-272-7
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: november 2017
Uppläsare: Jan Bergman
Length: 6 timmar 19 minuter

Ljudbok

Sally och Nazistligan

Stockholm 1945: en sliten stad med slitna människor, en stad i kolrök med varubrist, spårvagnarnas och trådbussarnas stad men också fortfarande spionernas stad. Sverige kämpar med att ta sig ur den kris som krig och avspärrningar skapat. Ännu vet ingen vad som ska hända med de besegrade länderna, med återuppbyggnaden, med flyktingarna.

Salvatore 'Sally' Mellberg har under kriget arbetat som chaufför åt biträdande chefen för den svenska militära underrättelsetjänsten C-byrån. När verksamheten vid krigsslutet lades ner fick han ett avgångsvederlag som skulle räcka att leva på tills han kom igång med sin nya civila verksamhet: 'en byrå för diskreta privata undersökningar' - en detektivbyrå!

Nu får Sally Mellberg sitt första fall som privatdetektiv, men uppdraget visar sig mycket farligt. Han kommer i kontakt med den nazistiska motståndsrörelsen Varulvarna, som genom organisationen Odessa ska hjälpa före detta högt uppsatta nazister och andra krigsförbrytare att fly Europa för en fristad i Sydamerika. Vilka svenskar är inblandade och vem går egentligen att lita på? Kan han ens lita på kvinnorna i 'Sekreterarklubben'? 


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone