Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Välkommen in i min garderob
Isbn: 978-91-7387-633-9
Förlag: Libris förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Religion Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Välkommen in i min garderob

Det är fel att vara kristen och gay. Det har Anton Lundholm hört om och om igen. Så när han inser att han är homosexuell börjar en lång kamp. Han förnekar sina känslor, ser dem som en frestelse från djävulen, försöker döpa om sig hemma i badkaret för att bli ren från sina sexuella fantasier, gråter, bekänner sin synd offentligt för andra, ber om att bli helad. Men ingenting förändras. 

Till slut ger han upp och kommer ut som gay. Inför sig själv och inför andra. Då börjar en ny slags kamp. För hur är det att vara frikyrkligt kristen och leva i en samkönad relation? Att vilja vara en del av en kyrka som låtsas som om han inte finns? 

Välkommen in i min garderob är inte ett enkelt inlägg i någon debatt, ett definitivt ställningstagande eller en strikt förmedling av kunskap. Samtidigt kanske den är alltihop det där, och lite till. Men främst är det en inbjudan till dig att låta Anton Lundholm berätta om sin garderob, och vägen ut ur den. 

Anton Lundholm, född 1984, är född i Småland, men bor nu i Stockholm. Han är utbildad teolog med en bred erfarenhet av församlingsarbete. Välkommen in i min garderob är hans debutbok.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone