Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vilken liten moped med kromat styre längst in på gården?
Isbn: 978-91-7701-692-2
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: december 2017

E-bok

Vilken liten moped med kromat styre längst in på gården?

»Georges Perec är en av världens mest väsentliga litterära personligheter.« | Italo Calvino

En ung man - som möjligen heter Karaschoff, men också kan tänkas heta en hel rad andra, liknande namn - blir till sin stora förtvivlan inkallad till krigstjänstgöring i Algeriet. För att undkomma det ovissa öde som väntar honom på andra sidan Medelhavet vänder han sig till Henri Pollak, en mångförslagen och mopedburen bohem från Montparnasse som på dagtid slavar som korpral vid regementet i Vincennes. Tillsammans med en grupp medsvurna kumpaner åtar sig Pollak uppgiften att befria Karaschmerz (?) från hans tunga fosterländska plikt. Förslagen är många och de flesta innebär stor fara för den som ska »räddas«.
Den humoristiska kortromanen Vilken liten moped med kromat styre längst in på gården? [Quel petit vélo à guidon chromé au fond de la cour?, 1966] är en språklig berg-och-dalbanefärd där Perec med smittsam ordglädje svingar sig från den ena retoriska figuren till den andra, mellan fars och gravallvar, samt bjuder på vildvuxna utvikningar i alla möjliga väderstreck.

GEORGES PEREC [1936-1982] är den konceptuella litteraturens franske mästare, författare till romanklassiker som Livet en bruksanvisning, Försvinna, Tingen och W eller minnet av barndomen.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone