Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sherlock Holmes: Äventyret med mazarinstenen – Återutgivning av text från 1923
Isbn: 978-91-8881-735-8
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckare
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: februari 2018

E-bok

Sherlock Holmes: Äventyret med mazarinstenen – Återutgivning av text från 1923

I jakten på en av de grövsta förbrytarna i sin karriär bjuder Sherlock Holmes in denne i sitt vardagsrum. Detektiven skickar i väg sin medarbetare doktor Watson efter polishjälp mycket väl medveten om att han kanske ligger död när denne kommer tillbaka.

I den här e-boken får du läsa hur Sherlock Holmes löser äventyret med den stulna mazarinstenen, en stor ovärderlig diamant.  

Det här är en av mycket få berättelser där handlingen inte presenteras av doktor Watson utan är skriven i tredje person.

Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1921 med titeln ” The Adventure of the Mazarin Stone”. Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare och skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.     

Den här översättningen till svenska publicerades år 1923 och gjordes av  H. Flygare (1841–1924) samt Märta Lindqvist (1888–1939). Hanna Flygare var en av 1900-talets flitigaste översättare med över 200 titlar. Märta Lindqvist var framför allt känd som kolumnist i Svenska Dagbladet. Men hon var också en flitig översättare med både norske Knut Hamsun och berättelserna om Arsène Lupin på sin meritlista.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone