Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mysteriet med den gamla kartongfabriken
Isbn: 978-91-7577-741-2
Förlag: Idus förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: maj 2018

E-bok

Mysteriet med den gamla kartongfabriken

Jims sommarlov är förstört. Mamma och pappa har bestämt sig för att flytta och Jim och hans hund Pax är förstås tvungna att följa med. Bort från kompisarna, bort från allt som är roligt. Som om inte det vore nog ska Jims barnsliga kusin Tanya bo hos dem en tid. Jim brottas med sin dyslexi och försöker först att dölja sina läs- och skrivsvårigheter för kusinen Tanya. 

Under en utflykt hittar Jim, Tanya och Pax en stig som leder rakt in i skogen. De hamnar framför ett övergivet hus. En gammal kartongfabrik. Det visar sig att huset inte är så övergivet som de trott. Vad är det egentligen som händer där på kvällar och nätter? Vilka är de mystiska männen som dyker upp och bär ut kartonger till väntande bilar? Vem är galningen som springer omkring i skogen med pistol?

"Under en promenad i skogen upptäcker de tre en tjuvgömma i en gammal kartongfabrik. Spänningen stiger allt eftersom barnen kommer närmare sanningen, men samtidigt utsätter de sig själva för livsfara. Författarinnan beskriver en oväntad vänskap ärligt och öppet för mellanstadieläsare som gillar att sätta tänderna i ett riktigt mysterium.” Publiceras i BTJ-häftet nr 11, 2018. Lektör Marie-Helene Klementsson.


-


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone