Hoppa till innehållet
Omslagsbild för 45 - Morbus Addison
Isbn: 978-91-6423-384-4
Förlag: Piratförlaget
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2018
Uppläsare: Cecilia Nilsson
Length: 3 timmar 37 minuter

Ljudbok

45 - Morbus Addison

”Man är en relativt ung trebarnsmamma som till sist ber om sitt eget liv inför läkarna och säger att det känns som om jag håller på att dö, att jag håller på att svälta ihjäl.

     Varpå ingen hjälper en. Varpå de alla tror att man bara ljuger. Varpå de säger att man är hundra procent frisk. Varpå allt de säger att man ska göra är sådant som skulle döda en snabbare: träna och genomgå en laxering inför en koloskopi.

     Man kan kanske inte begära att läkare ska känna till alla sällsynta diagnoser, men de som obehandlade har oundviklig dödlig utgång kanske de borde lära sig lite extra om?”

45 – Morbus Addisonär uppföljaren till hyllade40 – constant reader. Fem år har gått, Linda Skugge lever med en kronisk sjukdom som påverkar hela hennes tillvaro. Hon skriver ärligt och rakt på sak om livet med sjukdomen. Men också om livet som skrivande person, om att fundera på om Kurt Cobain kanske också var kroniskt sjuk, om hur mordet på John F Kennedy kanske egentligen gick till. Om att söka i litteraturen för att hitta mening. Och om att ständigt snurra i sjukvårdens maskineri och försöka få hjälp.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone