Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Leo
Isbn: 978-91-2715-334-9
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: juli 2018

E-bok

Leo

Hemma hos Leo är det bråkigt. Storebror Markus skolkar och festar och föräldrarna är ofta osams. Leo gömmer sig i sitt rum med hörlurarna på. I skolan går han ofta för sig själv. Det finns egentligen bara en enda person han vill vara med: Ellinor. Hon har varit hans bästa vän ända sedan lågstadiet. Men när Viktor började i klassen förändrades allt. Han är som en rockstjärna som alla vill vara med, och fast han kan vara med vem han vill har han valt just Ellinor. Hon verkar inte förstå det som Leo märkte nästan direkt: att det är något skumt med Viktor. Saker han berättar stämmer inte, men när Leo försöker varna Ellinor blir hon bara arg. Mitt i allt trassel inträffar den stora katastrofen. Livet stannar upp och det som nyss var så viktigt blir plötsligt ganska obetydligt. Men i mörkret visar människor oväntade sidor. Hjälp och tröst kan komma från den man minst anar.


Katarina von Bredow skriver så att det känns. I en trilogi för mellanstadiet får vi följa Ellinor, Leo och Viktor under några månader i 6:an, en tid då mycket förändras och saker ställs på sin spets.


Katarina von Bredow har skrivit många böcker för barn och unga. Hon är flerfaldigt prisbelönt och hennes böcker har hyllats av såväl litteraturkritiker som av läsare.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone