Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kodnamn Alice
Isbn: 978-91-5072-477-6
Förlag: HarperCollins Nordic
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2018

E-bok

Kodnamn Alice

1947. Den amerikanska collegestudenten Charlie är gravid och ogift. För att rädda sitt rykte skickar familjen henne till Europa för att ta itu med sitt ”lilla problem”.  Men Charlie ser sin chans att söka efter sin älskade kusin Rose som försvann under nazistockupationen av Frankrike. Spåren leder henne till London.

1915. Engelskan Eve Gardiner vill inget hellre än att slåss mot tyskarna och chansen uppenbarar sig då hon rekryteras som hemlig agent för ett kvinnligt spionnätverk i ockuperade Frankrike.

Trettio år senare, jagad av minnen av svek, tillbringar en alkoholiserad Eve sina dagar i ett förfallet hus i London. Tills en dag när en ung amerikanska kliver in i hennes liv och nämner ett namn ur det förflutna. Tillsammans inleder kvinnorna en jakt på sanningen  – fast beslutna att inte låta något stoppa dem.

***
Kate Quinn är en amerikansk författare, bosatt i södra Kalifornien. Quinn har alltid intresserat sig för historia och hon har skrivit en rad storsäljande romaner som blivit översatta till flera språk


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone