Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Monsterbestiarium
Isbn: 978-91-2715-877-1
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: augusti 2018

E-bok

Monsterbestiarium

I en stor, vacker faktabok presenteras över femtio monster i nio habitat, från underjorden och marken via skogen och djungeln till bergen och städerna. Du får veta vilka fasor som lurar här och hur du kan eller inte kan skydda dig mot dem.


Från öster till väster, från nord till syd överallt har människor vittnat om hemska monster. Havsmonster som slukar sjömän, andra monster som är halvgudar och rymdmonster som ändrar form för att lura sina offer.


I underjorden finns många hemska monster. Förutom Djävulen själv, huserar där helveteshundar som Kerberos och Garm och det finns otäcka demoner som gillar att plåga människor. Tyvärr är det inte så mycket säkrare ovan jord för där finns t.ex. den australiensiska regnbågsormen som sades sluka människor. Om du är man och befinner dig i en sydamerikansk djungel ska du akta dig för att ta följe med en främmande kvinna. Det kan nämligen vara en X-Tabai, en djungelande som för sitt offer till ett ihåligt träd innan hon äter upp honom. Det är nästan ett under att du klarat dig så här länge utan att bli uppäten av ett monster!


Bo Eriksson är docent i historia vid Stockholms universitet och redaktör för Historisk tidskrift. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, bland annat Den svenska adelns historia (2011), Bestiarium:en medeltida djurbok (2009) och Tusen år av fantasy: Resan till Mordor (2007).
Lina Blixt är illustratör och har arbetat mycket med TV-spel. Hon har här tolkat och illustrerat monstren och miljöerna de trivs i.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone