Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vi skulle segla runt jorden
Isbn: 978-91-2715-651-7
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: augusti 2018

E-bok

Vi skulle segla runt jorden

I framtiden skulle vi segla runt jorden. När vi hade råd och jag hunnit bli lite äldre. Vissa säger att pappa inte ville leva. Det stämmer inte. Han fick en sjukdom. Han kunde inte rå för det.

Ungefär 1500 personer per år tar sitt eget liv i Sverige. Det är den främsta dödsorsaken bland män 15-44 år. Några av dem har barn som lämnas kvar, med sorgen och frågorna. En av dem var Anna Sundström Lindmark, som var 19 år när hennes pappa tog sitt liv. Den fiktiva berättelsen Vi skulle segla runt jorden om Agnes, baseras på Annas egna erfarenheter.

Rakt och ärligt gestaltas i ord och bild den nära relation som bokens jag har med sin pappa. Det är dagar fyllda av möjligheter och överraskningar, men också dagar när allt är problem och han bara är trött. Och sen, tomrummet han lämnar efter sig och omgivningens reaktioner. Tiden läker inte alla sår, men man lär sig att leva med dem och med tiden blir de ljusa dagarna allt fler.

Vi skulle segla runt jorden är en grafisk roman från ungefär 12 år och upp och för den som gått igenom samma sak eller känner någon som har gjort det.

Anna Sundström Lindmark bor i Umeå och är journalist, muntlig berättare och medgrundare av den globala skrivrörelsen Write Your Self. Hon debuterade 2016 med den autofiktiva romanen I skuggan av ett geni (North Chapter).
Elisabeth Widmark bor i Umeå och är illustratör och bildkonstnär. 2014 tilldelades hon Umeås skaparpris i kategorin Årets bild.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone