Jump to content
Cover for Får mormor komma hit? En bok om migrationsrätt
Isbn: 978-91-7577-871-6
Publisher: Idus förlag
Category:
Children's books with pictures 9-12 years 6-9 years
Accessible since: September 2018

E-book | 28 days for loan

Får mormor komma hit? En bok om migrationsrätt

Khalil, Agnes och Lovisa är 10 år och bästa kompisar. De tycker om att leka hemma hos Lovisas mormor, som har en jättestor källare där de kan bygga kojor. Men de senaste veckorna har det inte känts roligt att gå hem till Lovisas mormor. Khalil kan bara tänka på hur orättvist det är. Lovisa kan träffa sin mormor hur ofta hon vill. Medan hans mormor är jättelångt borta i ett land där det är krig.

Barnens lärare märker att Khalil är ledsen och bjuder in en person som förklarar för klassen vilka som har rätt att bosätta sig i Sverige och vilka som kan få asyl. Men också vilka det är som bestämmer lagarna i Sverige.

Får mormor komma hit? – en bok om migrationsrätt är en berättelse om en pojke som längtar efter sin mormor men också en faktabok om migrationsrätt.

”Viktig, lärorik och berörande. Med säker hand kombinerar författarna en fin ramberättelse om en pojke som saknar sin mormor med fakta som vi alla bör känna till. Läs den tillsammans med ditt barn!” – Ingrid Jönsson, lärare och författareLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone