Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den brinnande flickan
Isbn: 978-91-2715-318-9
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2018

E-bok

Den brinnande flickan

Julia och Cassie har varit bästa vänner sedan de gick i förskolan. De har delat allt, inklusive en längtan bort från Royston, den sömniga staden i Massachusetts där de växer upp. Men när flickorna når tonåren börjar de glida ifrån varandra. Deras olika klassbakgrunder gör sig gällande, och Cassie slår in på en farlig väg som i slutändan kommer att krossa hennes äldsta och viktigaste vänskap.

Julia berättar om vad som hände då när allt verkade börja falla isär. Men medan hon berättar, blir det allt tydligare att historien om henne och Cassie glider henne ur händerna.

Hur väl känner vi egentligen oss själva och våra närmaste? Och hur förstår vi berättelsena om våra liv, som ibland skymmer en annan, sannare verklighet? "Den brinnande flickan" är ett psykologiskt ödesdrama som lånar tragedins form för att berätta om barndomens frihet, kvinnors vuxenblivande och hur det ser ut när fantasierna och drömmarna möter en skitigare verklighet.

Claire Messud är författare till fem skönlitterära böcker. Den senaste romanen på svenska var "Kvinnan på övervåningen" (2014). 2019 kommer hennes genombrottsroman "Kejsarens barn" för första gången i svensk översättning. Messud undervisar i skrivande och bor i Cambridge tillsammans med sin make, litteraturkritikern James Wood, och deras två barn.

»Långt innan Elena Ferrantes framgångar med Neapelkvartetten, som också handlar om den sammansatta och komplicerade livslånga vänskapen mellan två kvinnor, skrev Messud romaner om samma ämne med en sällsam intensitet, och insisterade stillsamt på att kvinnors inre liv var ett ämne värdigt en särskild sorts uppmärksamhet.« NEW YORK TIMES MAGAZINE


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone