Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag är visst feminist - på mitt sätt
Isbn: 978-91-8879-982-1
Förlag: Lava förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2018

E-bok

Jag är visst feminist - på mitt sätt

Alexandra Nilsson, också känd som Kissie, är en av Sveriges mest kända influencers inom skönhet och mode. Genom sina kanaler når hon över 120 000 läsare varje dag. I sin karriär har hon gått från djupt provocerande och hatad till erkänd och etablerad.                      

Men inom skönhets- och modebloggaren Alexandra ryms också feministen som kände att det fick vara nog, att hon inte ville vara tyst längre och att hon fått nog av ojämställdheten i samhället.                      

Det här är en inspirationsbok för alla som vill ha ett jämställt samhälle. Den handlar om att stå upp för sig själv och att våga kalla sig för feminist men är också en uppgörelse med alla som hatar, en djupdykning ner i nätets och patriarkatets mörka sidor. På grund av sitt bloggande har Alexandra fått ta emot stormar av hat, både från nättroll och media. Men också massor av kärlek.                      

Den här boken vill visa att feminismen inte behöver hålla sig inom sin snäva ram, att ett intresse för mode och skönhet också kan kombineras med ett brinnande intresse för jämställdhet, att  feminismen också kan glittra.

"Jag är medveten om att jag är en slav under patriarkatets ideal; jag är besatt av att följa de sjuka skönhetsideal som finns. Jag inser också att jag inte alltid är den perfekta förebilden eftersom jag en gång i tiden valde att operera mina bröst och tipsar om klänningar för att tjäna pengar. Jag kommer aldrig att vara den perfekta förebilden och jag tror inte att vi någonsin kommer att hitta en som kan och vill leva upp till alla våra krav. Jag kommer förbli den 'dåliga feministen', enligt vissa, men jag gör det jag kan. Det viktiga är att vi alla gör så gott vi kan och inte ger upp."



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone