Jump to content
Cover for Flaskskeppet
Isbn: 978-91-8876-986-2
Publisher: Visto förlag
Category:
Novels
Accessible since: November 2018

E-book | 28 days for loan

Flaskskeppet

När Tille vaknar upp i en sjukhussäng minns han bara vagt vad som hänt, men får reda på att han ramlat ner i en ­hamnkanal mitt i vintern och nästan drunknat. Tankarna snurrar, hur kunde något sådant hända?

Vi får följa forskningsfartyget Divona på en resa runt ­Sveriges kust, känna på det hårda arbetet ombord, det ­vresiga ­vintervädret och hur galghumor och galna upptåg blir ett sätt att härda ut. På ett tragikomiskt sätt skildras ­maktgalna ­skeppare, forskare som balanserar på ­gränsen mellan ­genialitet och dårskap, och en ­besättning som omedvetet gör sitt bästa för att leva upp till alla fördomar om sjömän.

Sakta men säkert byggs en stämning upp, en stämning ­präglad av nerver på helspänn, avstånd till livet ­hemmavid, och drömlika förväntningar på vad som ska ske i nästa hamn. När båten går in i en norrlandshamn kulminerar det hela och slutar för Tilles del med ett dopp i den isande hamnkanalen.

Författaren, forskare med lång erfarenhet av ­forskningsresor till havs, berättar en historia som till delar baseras på ­minnen från dessa färder, men kryddat med ett stort mått av fantasi och med mycket insprängd humor och ­livsfilosofi.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone