Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fängelsemysteriet
Isbn: 978-91-7803-417-8
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
6-9 år
Tillgänglig sedan: februari 2019

E-bok

Fängelsemysteriet

Ett fängslande fall för succédeckarna Lasse och Maja.

En teaterpjäs på Valleby fängelse hinner knappt ha premiär förrän skådespelarna spårlöst försvinner. Tur att Lasse och Maja är på plats i salongen.

Prästen sätter upp "Hamlet" på Valleby fängelse. Han vill muntra upp internerna med en spännande pjäs om mord och svek där de tre rollerna spelas av fångar. På premiärkvällen väller den förväntansfulla publiken in, alla i Valleby är där! Men så fort spelet börjar uppför sig skådespelarna helskruvat: Kungen hoppar upp och ner ur en lucka i scengolvet, Hamlet kastar dödskallen högt upp i luften och Ofelia slår kullerbyttor. En del blir förfärade men de flesta skrattar, och när ridån glider tillbaka står publiken upp och klappar. Men trots alla applåder dyker aldrig skådespelarna upp på scen igen. Till slut drar prästen ifrån ridån, och en hemsk syn möter publiken ...

Lättläst, men inte lättlöst, är parollen bakom LasseMajas detektivbyrå - en av Sveriges största barnbokssuccéer genom tiderna med ca 15 miljoner böcker sålda världen över och översatta till ett 40-tal språk. Martin Widmarks charmiga berättelser tillsammans med Helena Willis skruvade bilder gör varje LasseMaja-bok till ett oemotståndligt läsäventyr!



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone