Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svensk ryttarkvinna kidnappad i Belgien
Isbn: 978-87-2601-820-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Svensk ryttarkvinna kidnappad i Belgien

1993 sker den uppmärksammade kidnappningen av den svenska elitryttaren och miljonärsdottern Ulrika Bidegård. En januarikväll blir hon överfallen utanför sitt hus utanför Bryssel, mannen som angriper henne är beväpnad och maskerad. Trots att han riktar ett vapen mot henne kämpar Ulrika emot, och lyckas nästan komma undan gärningsmannen. Några steg från sin ytterdörr kommer han dock ikapp henne. Ulrika blir övermannad, drogad, och bortförd.

Kidnappningen kom att fängsla det svenska folket under de fyra dagar som Ulrika Bidegård hölls fången, och medias spekulationer om vad som kunde hänt den unga ryttarstjärnan nådde nästan inga gränser. Här berättar polisen om vad som hände under de fyra fasansfulla dagarna, och vad som hände efter att nyhetsredaktionernas nyfikna blickar riktats åt annat håll.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone