Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bitter medicin
Isbn: 978-91-7829-329-2
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2019
Uppläsare: Malin Molin

E-bok

Bitter medicin

Flera cancersjuka patienter på olika platser i Sverige dör plötsligt. Då man börjar titta närmare på dödsfallen upptäcker man att flera av offren varit patienter på en privat lyxklinik och att de har spår av aceton i kroppen.

Som nytillträdd kvinnlig enhetschef för kriminalpolisenheten vid NOA strävar Jeanette i ständig motvind. Högt uppsatta män inom kåren håller varandra om ryggen och hon tvingas ta till alla medel för att de ska ta henne på allvar. Då hon kommer en liga som framställer förfalskade läkemedel på spåren, blir hon inte bara motarbetad utan dessutom hotad.

Samtidigt blir en spelberoende man så desperat att han ger upp namnet och adressen till någon han älskar...

”Bitter medicin” är en verklighetsbaserad, actionpackad kriminalroman som tar upp den internationella organiserade brottsligheten för illegala, förfalskade läkemedel, vilken omsätter ofantliga summor pengar varje år, mycket mer än den totala narkotikahandeln i världen.

Mycket av det som beskrivs i boken är självupplevt av författarna, som tillsammans skriver utifrån sina gemensamt mångåriga polisbakgrund. Denna nya duo har redanuppmärksammats för sin realistiska skildring av polisarbetet och koppling till samhället och sociala problem.

GELA FORSELL är utbildad jurist och har jobbat som polis i tjugotre år, senast som poliskommissarie vid Nationella Operativa Avdelningen (NOA).

ANDERS BURÉN har fyrtio års erfarenhet inom polisen. Han har arbetat som utredare, spanare och med kriminalteknik. Anders var Operativ spaningschef på Länskriminalen i Stockholm, med ansvar för avancerad spaning och hemliga tvångsmedel, i åtta år.

”Bitter medicin” är deras kriminalromansdebut.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone