Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Picknick vid vägens slut
Isbn: 978-91-9850-548-1
Förlag: Nirstedt/litteratur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2019

E-bok

Picknick vid vägens slut

Som en virvlande aska kom det drivande från bergen. Det var oberäkneligt, antog skiftande former. En cirkel, en ellips, en kolonn, en romb. Det imiterade stackmoln, dimma, sjörök…

Institutet har gjort mätningar i många år. Små skiftningar har registrerats, men varningarna har inte tagits på allvar, i synnerhet inte Gregors alarmerande rapport. Gregor har också andra bekymmer, sin sjukdom, sin avvikelse. När förändringen väl sker går det snabbare än någon anat; eldstormar härjar, stridsflyg sätts in mot Den svarta smeten. Men varken vapen eller växande administration rår på de nya hoten, och under den civiliserade fernissan tränger begär och våld upp, likt naturkrafter. En kalejdoskopiskt berättad roman om en värld med allt färre möjligheter, mångstämmig, absurd, hård, poetisk.

Jacob Hirdwall, född 1967, är dramatiker och regissör med en rad pjäser för olika scener bakom sig, senast sista delen av trilogin Människor som försvinner på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Han är ledare för manuslabbet Bergman studio vid Dramaten och för teatergruppen Ensembleverket. Picknick vid vägens slut är hans första roman.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone