Hoppa till innehållet
Omslagsbild för RÖDA TRÅDEN DJUR (PDF)
Isbn: 978-91-8875-790-6
Förlag: Nicotext
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Unga vuxna Naturvetenskap Hobby, spel & lekar
Tillgänglig sedan: maj 2019

E-bok

RÖDA TRÅDEN DJUR (PDF)

EBOK, PDF-format 
ISBN 9789188757906 

Det finns miljontals spännande djurarter på vår planet. Djurriket är verkligen fascinerande och det finns djur i alla tänkbara former, storlekar och färger. Djuren har ofta karakteristiska egenskaper som de utvecklat för att kunna överleva, och ibland gör det att de ser väldigt speciella eller roliga ut.

I Röda Tråden Djur beskrivs 200 spännande djur med 2000 roliga men sanna ledtrådar. För varje kort lär du dig något nytt om vanliga djur såsom får och grisar, men också om djur som du kanske bara har sett på teve eller i djurparken som till exempel sengångaren och myrsloken.

Röda Tråden Djur är ett spel för hela familjen där det gäller att koppla ihop tio till synes udda ledtrådar för att komma fram till vilket djur som beskrivs. För varje ledtråd blir det lättare att lösa gåtan, men det är inte alltid den spelare som har levt längst eller läst mest som kan klura ut det rätta svaret.

Recensioner:

"Barnen tyckte det var kul även om vi fick ta bort de mest svårgissade djuren. Lättspelat, bildande och lätt att ta med på bilresan" 
Betyg: 4/5 
Leva & Bo, Expressen bilaga, 410 november

"Vi som spelade tyckte detta var ett trevligt och roligt spel. Ett stort plus är att man lär sig mycket om olika djur. Rekommenderar varmt detta spel, vi kommer garanterat att spela det många gånger." 
Betyg: 4
Helgkuriren, Alingsåskuriren, Vecka 46, november 2014

"Passar dig som är intresserad av djur. (...) Litet och bra format på spelet som inte tar mycket plats."
Totalt Umeå, 26 november2 december 2014

"Kul och lärorikt spel för alla åldrar." 
Betyg: 4,5 av 5
Tidningen Land, 28 november 2014

"Kul och klurigt. Formatet gör det lämpligt till bil- eller tågresor." 
Betyg: 5
Gelfe Dagblad, 1 december 2014

"Spelet är ungefär som frågelekarna som brukar finnas i dagstidningar. Du får en ledtråd om ett djur på tio poäng, ytterligare en på nio och så vidare ner till ett poäng. Djuren kan vara både riktiga djur och sagodjur." 
Betyg: 4/5
Arbetarbladet, 1 december 2014

"Här finns alla tänkbara djur från småkryp till husdjur, djur som du hittar i djurparker och även sådana som bara finns i sagornas värld." 
Betyg: 3
Tidningen 7, Umeå 1 december 2014

"Ett litet och behändigt spel med 100 ganska stora kort."
Gästriklands tidning, 5 december 2014

"Här är spelet för djurälskaren som vill bli allmänbildad! Konstiga, knasiga och intressanta fakta leder dig på spåren till 2000 olika djur. Ju svårare ledtråd desto mer poäng. Kan spelas på olika sätt och passar utmärkt på resan." 
Betyg: 4
Helsingborgs dagblad, 6 december 2014

"Oerhört allmänbildande om djurens värld. Perfekt att använda i skolan. Jättebra också eftersom det går att anpassa svårighetsgrad efter varje deltagare."
Borås tidning, 6 december 2014

"Roligt, klurigt och lärorikt. Ett bra familjespel då ledtradarna inte alltid görr att den som levt längst eller läst mest vet svaret. (...) Spelet är litet och lätt att ta med på resan."
Västerbottens folkblad, 6 december 2014

"Intressant och lärorikt spel där man ska klura ut vilket djur som döljer sig på kortet. (...) Spelet roade alla åldrar och barnen lyckades ibland svara rätt före de vuxna tack vare de udda ledtrådarna."
Tidningen Metro, 11 december 2014

"Kul och klurigt, lätt att komma igång. Du lär dig allt från vilken fågel som passar i kaffet till vilket djur som ar världens enda aktivt fly­gande däggdjur. För de yngsta deltagarna kan man hoppa över de mest svårgis­sade djuren. Perfekt format att ta med sig på bilresan. Roligt familjespel om djur med 200 gåtor och 2000 ledtrådar."
Barometern, 13 december 2014


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone