Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Helaren Björk
Isbn: 978-91-8852-349-5
Förlag: Bokförlaget Axplock
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2019

E-bok

Helaren Björk

När släktingar, vänner och bekanta drabbas av någon allvarlig sjukdom som cancer, önskar man ofta att man kunde göra något för att bota dem. Denna roman handlar om en person som får denna förmåga. Men det visar sig att allt inte är positivt med detta. Hur blir man accepterad som helare av
 t ex socialstyrelsen och sjukhusväsendet.
Om det blev allmänt känt och accepterat att en person kunde bota sjukdomar, skulle det bli et enormt tryck från alla som hade ett behov av att bli botade och deras anhöriga.
Genom att det tar mycket på krafterna att bota, så klarar han inte av mer än en eller ett par i veckan och det betyder att han måste prioritera sitt helande. Vem ska behandlas först? Är det statsministern som kanske fått prostatacancer eller är det en invandrarflicka från Rinkeby som drabbats av leukemi?
Vem ska fatta beslutet om vilken som ska behandlas? Får han bestämma detta själv eller är det socialstyrelsen, regeringen eller kanske till och med något FN-organ?
Det är massor av problem och frågeställningar som dyker upp för helaren och hans liv blir ganska komplicerat.

Sture Lantz är en författare som tidigare utgivit trilogin om Tuckonie (en svensk aborigin)
Han började skriva böcker efter sin pensionering genom att han alltid varit bokintresserad och läst i hela sitt liv. Trilogin om Tuckonie är en historia som han tänkt ut under tjugofem år och efter att ha slutat jobba beslöt han att det var dags att skriva ned den.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone