Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Är det bara jag som bryr mig?
Isbn: 978-87-2622-176-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: juni 2019
Uppläsare: Malin Janlöv
Length: 2 timmar 36 minuter

Ljudbok

Är det bara jag som bryr mig?

Alarmet på mobilen ringer, och Wilma vänder sig under täcker för att stänga av det. Hon känner ett obehag i magen, och det tar några ögonblick innan hon inser varför. Idag börjar skolan. Wilma ska börja i sjätte klass, men hon räknar redan ner veckorna till nästa sommarlov.

Det är inte så att hon inte gillar skolan, hon älskar att lära sig nya saker. Problemet är att de andra tjejerna i klassen har blivit så ytliga under de senaste åren. Maja, Kajsa och Märta och de andra pratar mest om olika resor de gjort och sina nya kläder. Wilmas mamma arbetar som meteorolog och forskar om klimatförändringar, Wilma brukar läsa de rapporter hon tar hem i smyg. Allt hon tänker på när de andra pratar om resor och kläder är hur mycket de smutsar ner i miljön, men de andra i klassen skulle tycka att hon var knäpp om hon sade något om det.

Den första skoldagen blir bättre än Wilma väntat sig, när det visar sig att en ny tjej börjat i klassen. En tjej som bryr sig lika mycket om miljön som Wilma. När klassen börjar planera att ha en modevisning, bestämmer sig Wilma och hennes nya vän Gertrud för att visa upp en ny sorts mode.

Camilla Dahlson är en författare med sällsynt förmåga att skriva om svåra ämnen med lätt hand. Dahlson har skrivit flera barn- och ungdomsböcker som älskats av sina unga läsare.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone