Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Två vägar
Isbn: 978-87-2619-489-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Fantasy & SF Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

Två vägar

'Den livréklädde ynglingen började flytta undan de rödvitrandiga, jättestora skyddsparasollen från kaféborden. Fina världen började redan troppa av efter några timmars ansträngande arbete med tedrickning, glassätning, eller jazz och besteg åter de spegelblanka bilarna för att hinna hem och kläda om sig till middagen. De stackars uppsminkade damerna var alldeles förbi av trötthet. Genom halvöppna, blåmålade ögonlock läto de sina blickar med outsägligt förakt glida över de simpla fotgängarna.'

Kemisten Bermond studerar scenen som utspelar sig framför honom från ett bord i ett av kaféts mörka hörn. Som en van forskare försöker han gräva under ytan, för att se vad drivkrafterna är därunder. Bermond blir mer och mer övertygad om att samhället styrs av en osynlig grupp människor, en internationell pengaliga som tagit sig friheten att bestämma över krig och fred, liv och död, och vilka som har, och inte har. Ett sällskap av världens egentliga herrar, som utövar sin makt i skuggorna. Vetenskapsmannen Bermond ger sig ut i världen för att undersöka sin teori, och finna maktens kärna.

Ernst Didring (1868-1931) var en svensk författare. Didrings författarskap präglades av naturalism och mänsklighet. Hans verk har en självklar plats i svensk litteraturhistoria, och är lika aktuella då som nu.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone