Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den stora vinsten
Isbn: 978-87-2619-238-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

Den stora vinsten

Ur ett fack i det pedantiskt organiserade skrivbordet drar rektorn fram listan med anklagelser mot den unge läraren. Hade inte läraren anklagat landsfadern Gustav Vasa för att vara en otrevlig karl? Hade han inte tagit parti för Sigismund mot den rätta konungen, Karl? Flera punkter läses upp av rektorn, som är besviken på att läraren negligerar sin plikt att göra eleverna till patriotiska fosterlandsvänner.

Väninnorna Nina och Gunborg är missnöjda med Britas snabbt annalkande giftemål. Inte ska hon väl gifta sig med *honom*? Väninnorna hade helt rätt, redan som nygift är Brita uttråkad med sin make och sitt nya liv. Vad ska stackars Brita ta sig till?

En sen kväll, efter att deras mor gått för att uträtta några ärenden, kommer en mystisk man hem till Brita och Elias lilla stuga. De släpper in honom från snöovädret utanför, och hans sätter sig framför brasan. Det är något besynnerligt med mannen, han kan barnens namn, och inspekterar deras hem på ett sätt som gör Brita obekväm. Vem är denna mystiska gestalt som dykt upp dagen innan julafton i en snöstorm?

I denna novellsamling kan vi bland annat läsa om mannen som blev för fet, Britas många olyckor, Georg Nymans reseäventyr och mycket mer.

Artur Möller (1883-1940) var en svensk författare. Möller skrev allt från kåserier till romaner, och han blev speciellt hyllad för sin själfulla lyrik. Hans verk skildrar med unik träffsäkerhet den borgerliga miljö som han själv levde i.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone