Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ofarbar tystnad
Isbn: 978-91-7781-882-3
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

Ofarbar tystnad

Efter vistelsen på Sahlgrenska sjukhusets låsta avdelning 81 - skildrad i den kritikerrosade debutboken Storm i den pelare som bär - väntar verkligheten utanför. Vassa skärvor av vardag efter ett krossat äktenskap, med två små barn i mitten. Expartnern lever med en annan. Han saknar både jobb och pengar. Bor till att börja med gratis i ett renoveringshus, där han skymtar arbetare genom rökmoln, skyddsplast och töcknet av sitt alkohol- och tablettrus.
Så kontaktar han dominikansystrarnas kloster i Skåne. Han får stanna där, mot arbete för kost och logi, i likhet med den afrikanska flyktingpojke som hjälper till med trädgårdsarbete. Mellan nunneklostrets rutiner och besöken hos sin psykiater studerar han gamla mystiker i nunnornas bibliotek, verkligheten omkring sig - och inom sig.

Ofarbar tystnad är den andra boken i Andreas Lundbergs planerade romantrilogi, inledd med Storm i den pelare som bär (nominerad till Borås Tidnings Debutantpris 2017). En meditation över möjligheten till tro i en tid som vår. Och över biverkningarna av antidepressiva mediciner. Bilderna av det egna trasiga familjelivet, mot en hel värld i fritt fall. En skärseld i vilken kärleken till barnen framträder på jagets totala bekostnad.
Samtidigt med Ofarbar tystnad görs även Storm i den pelare som bär tillgänglig på nytt.

ANDREAS LUNDBERG [f.1975] är författare, förläggare och översättare. I många år har han drivit det oberoende bokförlaget Alastor Press. Bakom pseudonymen Elias Wraak har han översatt en lång rad franskspråkiga klassiker: Rimbaud, Lautréamont, Verlaine, Huysmans, Daudet, de Goncourt, Topor med flera. Under eget namn har han översatt den amerikanske poeten Ocean Vuong. Storm i den pelare som bär [2017] var Lundbergs debutroman, vars uppföljare är Ofarbar tystnad [2019].


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone