Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Andra världskriget
Isbn: 978-91-7825-378-4
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
9-12 år Historia Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2019

E-bok

Andra världskriget

Den här boken handlar om andra världskriget, som började 1939 och höll på i sex år. Kriget började i Europa och spred sig till andra delar av världen. Bomber och granater träffade inte bara soldater, utan också vanliga människor. 

I Europa dog över 40 miljoner människor i kriget som kan sammanfattas i en rad dramatiska och avgörande händelser. Regeringen försökte hålla Sverige utanför kriget. Ändå påverkades vi, och påverkas än i dag, av det blodiga kriget. 

I boken får vi också träffa Max som var 14 år och bodde i Köln när kriget började. Han berättar hur livet var under kriget. 

Boken Andra världskriget är mer omfångsrik än de andra böckerna i serien. För att kunna berätta om den hittills mest omfattande konflikten i världen är denna bok på 40 sidor. 

I Nypons faktaserie Aha, nu fattar jag! presenteras fakta inom olika områden på ett lättläst och lättbegripligt sätt, samtidigt som man får med många olika aspekter av de olika ämnena. 

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone