Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mitt nu och mitt då
Isbn: 978-91-8823-194-9
Förlag: UPPER ROOM FÖRLAG
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: augusti 2019

E-bok

Mitt nu och mitt då

Mitt nu och mitt då av Zahra Sadek Åman med hjälp av Jan Bahlenberg, är en livsberättelse om en kvinna som växer upp i ett land som inte accepteras av kringliggande nationer. Hon tvingas gifta sig tidigt och får snabbt barn. När landet dras in i Irak-kriget hamnar familjen i en ohållbar livssituation. De väljer att komma till Sverige.

Den nya kulturen är befriande berättar Zahra och bestämmer sig för att anamma den. Men hennes make gillar det inte.
Zahra gör sig fri och väljer en annan livsinriktning.
Vägen är inte problemfri. Läs om hennes resa mot att få andas fritt i sitt nu och i sitt då.
Som det ska vara.

Så här skriver Zahra på ett ställe i sin bok:

Få hålla om. Öppen. Veta att vilja det rätta. Orka med. Våga pröva nya vägar. Hela tiden en positiv inställning. Inte bli lurad att ta den enkla och breda vägen. Inte låta sig bli förskräckt inför de svårigheter som jag vet kommer att dyka upp. Gärna välja den obanade stigen. Den utan skyltar som visar att jag är på rätt väg. Våga den väg ingen tidigare gått. Inte alls säker på att den leder fram till det mål jag kan känna mig stolt över. Kanske att just osäkerheten jag lever i är den verkligt sanna vägen. Att bli kvar där fast det inte finns någon garanti för framgång.
Att kärleksfullt sopa golvet och andas sig fram till ett lugn. Om det så enbart leder till att golvet blir rensopat så kan jag glädjas med golvet att det blir befriat från skräp. Det är så jag har lärt mig att tänka. De enkla handlingarna lika självklara som andetagen jag andas.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone