Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gösta och Mona : bästa vänner året om
Isbn: 978-91-6389-981-2
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: augusti 2019

E-bok

Gösta och Mona : bästa vänner året om

Hur var det när LasseMaja-författaren Martin Widmark var liten? "Gösta & Mona - bästa vänner året om" skildrar hans uppväxt i sextiotalets Linköping, där han också träffade medförfattaren Mia André för första gången.

Hur var det att vara barn före skärmarnas tid? Då när mamma och pappa var små - eller kanske framför allt när far- och morföräldrarna växte upp? Författarna ger en livfull bild från en spännande tid när barnen ofta fick rå sig själva, lekte på gårdarna och udda ställen, cyklade utan hjälm - och det gällde att passa sig för tuffa gänget och helst överlista det ... Den färg- och formsäkra tecknaren Stina Wirsén fångar 60-talets miljö och människor på kornet. Det känns som om vi är där, då när det hände!

Gösta ska just provåka sin nya röda pulka när en snabb kälke kommer farande rakt emot honom. Det är Mona som testar sina nyslipade medar. När den värsta snöyran lagt sig och de slutat fräsa åt varandra, turas de om att åka med kälken och pulkan hela dan. Där och då blir de kompisar. Riktiga kompisar. Och vi får följa dem tätt i hälarna under ett händelserikt år då de slutar lekskolan och börjar skolan.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone