Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Morfar säljer hästen
Isbn: 978-87-2621-030-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: september 2019

E-bok

Morfar säljer hästen

Ett bondpar med många barn och barnbarn hamnar i ekonomiska bekymmer när de hjälper en granne att betala av en skuld. Till slut finns ingen annan utväg än att sälja gårdens gamla häst. Det är en sorglig dag, hästen är som en i familjen och viktig för deras arbete. Morfar spänner selar på hästen, och ger sig iväg på sitt sorgliga uppdrag.

Till kvällen börjar de titta efter morfar i grinden, men han kommer inte. Inte heller nästa dag dyker han upp. Inte heller tredje dagen kommer han, och nu börjar familjen bli orolig på riktigt. Precis när de ordnat med hjälp att söka efter morfar kommer han tillbaka, luggsliten, trött och dammig. Hästen är såld men pengarna har han inte, säger morfar innan han somnar efter sin utmattande resa. Det är upp till mormor och resten av familjen att undersöka vad som egentligen hänt morfar, och mysteriet med vart pengarna tagit vägen.

Arne Lundgren (1925-2011) är en svensk författare med flera strängar på sin lyra. I hans stora författargärning kan räknas romaner, lyrik och ungdomsböcker.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone