Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den magiska falken 1: Den tokiga trollpackan
Isbn: 978-87-1186-922-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: oktober 2019

E-bok

Den magiska falken 1: Den tokiga trollpackan

'Inför hans ögon stängde sig det svarta hålet igen med ett sugande ljud. Han vred på huvudet för att få syn på falken...men hann bara se hur någon brakade genom häcken med huvudet först och landade i Monikas trädgård. Mitt på en bädd av tusenskönor. Monika skrek. Sigurd stirrade med gapande mun. Hunden och katten hade helt glömt bort att skälla och väsa. "Uff!" sa främlingen och reste sig. Det var en ung man. Han borstade av jord och blomster från sina kläder, en himmelsblå kjortel med silverbroderier, en kort cape över axlarna och ett par byxor som stramade om hans ben.'

Främlingen presenterar sig som prins Carvallo, och tillsammans med honom åker de tre vännerna på ett äventyr till nya världar. Först kommer de till trollpackan Ga-gaccas förgiftade trädgård. Den som gör misstaget att äta av de vackra frukterna där blir förvandlad till något skojigt djur, som Ga-gacca kan skratta åt. All magi har gjort henne lite koko i bollen, berättar en förtrollad padda, och prinsen och hans nya vänner måste hitta ett sätt att inte bli fast i trollpackans magiska trädgård.

Peter Gotthardt (f. 1946) växte upp i Köpenhamn i ett läsande hem. Intresset för böcker fortsatte under uppväxten och han läste allt han kom över. Senare studerade han språk och blev bibliotekarie på ett barnbibliotek. Numera ägnar han all sin tid åt att skriva egna böcker.

Förvåningen är stor när Monica, Sigurd och Sandra ser en vacker falk landa i sin trädgård, och förvandla sig till en prins. Han presenterar sig som prins Carvallo, och tar med de tre flickorna på ett äventyr för att finna den värld han kommer från.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone